Autiscan in jouw klas of school

Ben jij je bewust van het aantal prikkels die leerlingen met autisme in jouw klas krijgen? Speciaal om daar inzicht in te geven kan er een autiscan in jouw klaslokaal/school worden gedaan.

Kinderen met autisme reageren vaak heftiger op allerlei prikkels. Soms herkennen we dat, maar veel vaker zijn we ons niet bewust over het aantal druppels wat bij deze bijzondere leerlingen in de emmer valt. Wij komen regelmatig op scholen en merkten dat veel prikkels met simpele handelingen voorkomen kunnen worden. Met de Autiscan brengt een ervaringsdeskundige een bezoek aan jouw klas of school en inventariseert hoe hij dit bezoek beleeft. Het is onze ervaring dat veel leerkrachten met een aantal simpele (en lang niet altijd kostbare) handelingen meer rust in hun lokaal kunnen creëren. Is dit dan voor alle leerlingen met autisme nodig? We gaan graag nog een stuk verder en menen dat alle leerlingen gebaat zijn bij minder prikkels.

Tijdens het bezoek aan jouw klas worden veel foto’s gemaakt en worden ideeën verzameld om met simpele handelingen, bij te dragen aan een vermindering van het aantal druppels. Na het bezoek krijg je een helder document, waarin je al deze suggesties kunt nalezen en zelf bepaalt waar je gevolg aan geeft.

Beginnend met één lokaal kan eenvoudig de vertaling naar andere lokalen gemaakt worden, hier zijn wij dan meestal niet bij nodig. Als de hele school gescand moet worden, dan kan dit uiteraard ook. De leerlingen zijn tenslotte niet de hele dag in het lokaal.

Meer weten over de autiscan? Vul dan het contactformulier in.

Kosten 

Neem contact met ons op via het formulier of bel naar 06-52052603

Snel navigeren naar het andere aanbod: 

Studiedag – Autisme Anders Bekijken & Ervaren 
Cursus – Autisme Anders Bekijken
Lezing – Autisme Anders Bekijken
Lezing – Anders Kijken Naar Gedrag
Module – Autisme Anders Benaderen
Module – Emotionele Ontwikkeling
Workshop – Autisme Anders Ervaren