Boek: Vind je eigen weg met jouw autisme

Ik ben trots… Na mijn boek ‘Autisme anders Bekijken‘ uit 2014 is er eindelijk een boek dat tieners met autisme uitlegt hoe het nu precies zit met hun autisme. Ik liep er tegenaan dat bestaande psycho-educatie boeken veelal uitgaan van een ‘defect’ en daarnaast gebaseerd zijn op verouderde theorie. Daar is sinds november 2018 verandering in gekomen.

Op de achterkant van het boek staat:

Als je autisme hebt, werken jouw hersenen anders dan bij de meeste mensen. Je verwerkt informatie op een andere manier. In je kinderjaren bepalen volwassenen wat jij nodig hebt. Maar als je in de bovenbouw van de basisschool komt, of naar het voortgezet onderwijs gaat, is het belangrijk dat je zélf weet wat jouw autisme inhoudt. Je begrijpt jezelf dan niet alleen beter, maar kunt ook aan anderen uitleggen wat je nodig hebt om je goed te voelen en hoe jij het beste kunt leven, werken en leren. Dit boek helpt je daarbij!

Je leert meer over autisme, maar kunt er ook in schrijven over jouw eigen autisme. Met dit boek ga je op zoek naar signalen en wegwijzers die jij kunt gebruiken om jouw eigen weg te vinden.

“Vind je eigen weg met jouw autisme” is geschreven voor tieners, om zelf te lezen. Maar het kan ook heel goed gebruikt worden in psycho-educatie, (voor en) door ouders, leerkrachten en professionals.

Het boek is te bestellen via deze link.

Download het gratis complete werkboek dat hoort bij het boek ‘Vind je eigen weg met jouw Autisme’ (1e druk)

Download het gratis complete werkboek dat hoort bij het boek ‘Vind je eigen weg met jouw Autisme’ (2e druk.)

Download het gratis complete werkboek dat hoort bij het boek ‘Vind je eigen weg met jouw Autisme’ (3e druk.)