Mediation

1.3.2.2 MediationAls duidelijk is hoe het ‘autismespectrum’ er voor uw kind uitziet, kan het goed zijn dit aan de omgeving te laten weten. Vaak leidt het gedrag van kinderen met autisme tot vragen of onbegrip. Een voorlichting kan de vertaling geven van dit gedrag, waardoor de omgeving uw kind beter kan begrijpen.

Juist de school, waar uw kind het grootste deel van zijn dagen doorbrengt, moet op de hoogte zijn van de specifieke behoeften, beperkingen en kwaliteiten van uw kind. Soms is het nodig, of handig, als een autismespecialist u hierin ondersteunt.

Dit kan naar aanleiding van een gebeurtenis zijn, maar ook bijvoorbeeld bij overgang naar een andere groep of school. Ik heb veel ervaring in zowel het basis- als speciaal onderwijs, waardoor ik goed kan inschatten welke informatie voor de school belangrijk is om te weten.
Eventueel kan ik een autismepaspoort voor uw kind opstellen, zodat de school op twee A4 een duidelijk overzicht heeft van alle belangrijke aspecten waar zij rekening mee kunnen houden. Hiermee zijn de behoeften van uw kind overzichtelijk in kaart gebracht.

Meer informatie? Neem gerust contact op.