Teamvoorlichting ASS

2014-11-04 11.00.39Leerlingen met Autisme Spectrum Stoornissen (ASS) laten vaak moeilijk ‘verstaanbaar’ gedrag zien.
Een valkuil kan zijn, dat u, of uw leerkrachten, dan insteken op het gedrag wat deze leerlingen laten zien. Ik kan met een voorlichting van ongeveer drie uur een nieuw licht laten schijnen op deze leerlingen.

Vanuit de laatste theoretische inzichten (DSM V, ijsbergdenken, ontwikkelingsleeftijden) kan ik uw team inspireren op zoek te gaan en aan te sluiten bij de werkelijke oorzaken van het gedrag, en daarmee de autonomie en het welbevinden van uw leerlingen met ASS én hun leerkrachten te vergroten.

Geen pASSklare oplossingen dus, maar een inzichtgevend betoog om gedrag van leerlingen met ASS te zien als signaal, waarbij uw team als experts op het gebied van hun eigen leerlingen aangesproken worden. Ik help uw leerkrachten de goede vragen over gedrag te stellen en daarbij hun eigen antwoorden te formuleren!

Deze presentatie zal vooraf gegaan worden door een intake, zodat de presentatie op maat gemaakt kan worden en goed zal aansluiten bij de kennis en ervaring die uw team al heeft.

Bij elke voorlichting/presentatie die ik geef zijn de ervaringen van de deelnemers voor mij zeer belangrijk en helpen ze me om het niveau steeds te verhogen.

Meer informatie? Neem gerust contact op.